[Review] Novotel Bali Benoa

Novotel Bali Benoa review

Novotel Bali Benoa Review

Where did we stay: Hotel Novotel Bali Benoa
Tempat kami menginap: Hotel Novotel Bali Benoa

Situated on the edge of the peninsula of Tanjung Benoa, Nusa Dua, Novotel Bali Benoa is a gorgeous seafront property with 197 rooms, cabanas, and villa resort.
Berlokasi hampir di ujung Tanjung Benoa, Nusa Dua, Novotel Bali Benoa adalah hotel di tepi pantai dengan 197 kamar, cabanas dan villa.

Walking into their big open lobby felt like you stepped into a tranquil sanctuary away from the crowded and touristy part of Bali.
Lobi yang besar dan berkonsep terbuka memberikan kenyamanan tersendiri dan suasana tenangnya sudah langsung terasa.

Checking in process was fast and you were given a refreshing welcome drink as you wait. The room was ready in no time.
Proses check in termasuk cepat dan kami disuguhi welcome drinks yang seger banget sambil menunggu kamar siap.

Room at Novotel Bali BenoaOur Room: Tropical Terrace
Type Kamar Kami: Tropical Terrace

Our Room

Located in the Beach Wing, our room combine beautiful traditional Balinese design with modern comfort. Each Tropical Terrace has its own private garden completed with an outdoor shower so one can simply rinse themselves off after a swim or playtime by the beach.
Lokasinya di Beach Wing, kamar kami mengkombinasikan unsur tradisional Bali dan unsur modern secara cantik. Lengkap dengan teras kecil yang ada showernya jadi kalau habis dari pantai/berenang bisa membilas di halaman dulu sebelum masuk ke kamar.

We got a twin bed – which my boy loved – and the bathroom was beautiful. I love our fresh local fruit basket provided by the hotel along with their little booklet about the fruits.
Kami dapat kamar dengan dua tempat tidur dan si bocah seneng banget karena punya tempat tidur sendiri. Kamar mandinya juga ditata cantik. Saya suka banget sama buah-buah lokal yang jadi complimentary di kamar. Lengkap lho ada brosur kecil dengan keterangan dan foto buah-buahannya. Unik ya?

Breakfast:
Sarapan:

Breakfast

Breakfast is served daily at their Uluwatu Restaurant. The restaurant is spacious with open designed allowing fresh morning air to circulate. Don’t be surprised to see wild birds freely looking for crumbs. Breakfast offer many selections to choose from. From local fruits to fresh salad. Indonesian and continental breakfast, they are all delicious.
Sarapan disajikan di resto hotel yang namanya Uluwatu Restaurant. Tempatnya luas banget dan terbuka jadi udara segar pagi terasa banget, jangan kaget kalau ada burung liar yang dengan bahagia mencari remah-remah ya. Untuk sarapan pilihannya banyak banget mulai dari buah-buah local sampai salad yang seger. Makanan Indonesia dan Continentalnya semua enak.

Kids Corner

They provide a special children area in the restaurant. Brilliant concept! Tables for children, special breakfast menu for children serving bunny shaped bread, crustless sandwiches. Comfortable sitting area and some toys. Allowing children to relax while parents enjoy their meals.
Untuk orangtua, resort ini menyediakan pojokan khusus untuk anak-anak sarapan. Konsepnya bagus banget! Meja khusus untuk anak-anak sampai menu khusus seperti roti berbentuk kelinci dan sandwich yang biasa disukain anak-anak. Ada tv juga lho. Bikin anak-anak betah pokoknya sambil orang tua sarapan dengan tenang.

Swimming Pools & Other Activities
Kolam Renang & Kegiatan Lainnya

Pools

Novotel Bali Benoa has not one, not two but three! Yes, 3 swimming pools in their property to choose from. My boy was in total awe of the pools and he pretty much stayed with them the whole time we were there.
Novotel Bali Benoa punya 3 kolam renang untuk dipilih lho. Bayangin 3 bisa berenang sepuas-puasnya. Anak gw aja nggak berenti berenangnya seharian sampai gosong.

Besides their swimming pools, Novotel Bali Benoa also has plenty of water sports activities to offer. Tanjung Benoa is famous for its water sports activities and the hotel can arrange everything from parasailing to banana boat. You name it, they’ll take care of you.
Novotel Bali Benoa juga menawarkan banyak pilihan aktifitas basah-basahan yang lain. Tanjung Benoa sendiri sudah terkenal dengan kegiatan water sportsnya jadi tinggal milih deh mau parasailing atau banana boat semuanya bisa diatur pihak hotel.

Speaking of kids, the hotel also have a Kids Club nearby the restaurant where parents can safely leave their children under the care of the hotel staffs and can either enjoy a good spa or massage by the beach. I spoke with several staffs about this and witnessed how caring the ladies are to the children at the pool.
Ngomongin anak-anak, pihak hotel juga punya yang namanya Kids Club. Orang tua bisa dengan tenang ‘nitipin’ anak-anak di Kids Club untuk mungkin pergi ke spa atau pijit di pinggir pantai. Gw ketemu dan ngobrol dengan beberapa staff yang sedang ‘dinas’ jagain anak-anak di kolam renang dan keliatan banget lho gimana mereka bener-bener jagain anak-anak dan mereka juga enjoy.

Review from my Medium Sized VIP:
Review dari VIP berukuran medium:

Favorite parts:
Bagian favorite:

  • Swimming pool
  • Kids corner at restaurant

Beach Boy

My boy didn’t want to leave the hotel and asked if we could move to Bali! Hah! I wish my son, I wish.
Anak gw sampe nggak mau pulang loh betah banget di hotel malah sampe minta pindah ke Bali segala. Kalau itu sih emaknya juga mau…semoga suatu hari nanti ya nak!

Overall we had a great relaxing time at Novotel Bali Benoa. Their service was genuine and their hospitality comes from the heart. Thank you for having us there!
Secara keseluruhan kami puas banget dengan pelayanan Novotel Bali Benoa. Pelayanan mereka dan keramahannya tulus, semuanya ramah dan baik. Terima kasih Novotel Bali Benoa!

Thank you Novotel Benoa Bali

Novotel Bali Benoa

Hotel Novotel Bali Benoa
Jl. Pratama, Tanjung Benoa
Nusa Dua 80361 – Bali – Indonesia
Phone: +62 361 77 22 39
Email: info@novotelbalibenoa.com

Disclaimer: We were guests at Novotel Bali Benoa but this has not influenced my opinion of the hotel.

 

Comments

comments

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future blog posts deliver straight to your inbox. Don’t forget to Vote for me at Top Mommy Blogs Komentar dengan Bahasa Indonesia juga boleh loh jangan malu-malu ya.

9 Comments on [Review] Novotel Bali Benoa

  1. Saundra
    February 3, 2016 at 8:49 am (2 years ago)

    Awesome review of a beautuful hotel!!!

    Reply
  2. irina
    February 3, 2016 at 7:13 pm (2 years ago)

    Wow look at the breakfast! It looks really nice and you have great pictures.

    Reply
  3. Jenn @ EngineerMommy
    February 4, 2016 at 1:17 am (2 years ago)

    THis looks like such a fabulous place to visit. I would love to take a vacation here. Once my kids get a bit older, I’d love to travel more!

    Reply
  4. Heather
    February 4, 2016 at 5:15 am (2 years ago)

    I love that they have a kids club. I think that helps for grown ups to have their own time away from the kids and the kids probably love it.

    Reply
  5. Franc Ramon
    February 4, 2016 at 12:06 pm (2 years ago)

    The place looks really beautiful, serene and refreshing. I also like their rooms and the facade of the place. It would definitely be a great vacation here.

    Reply
  6. LadySoda
    February 5, 2016 at 1:28 pm (2 years ago)

    Oh my! The place is amazing! First I love your room and that bathtub! The best part for me are the huge pools and the beach! Just beautiful! Putting Novotel Bali Benoa in my bucket list! Thanks for this review.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge