[Review] Luxurious Staycation at Hotel Indonesia Kempinski

Review Hotel Indonesia Kempinski

Review Hotel Indonesia Kempinski

Hotel Indonesia Kempinski

Photo courtesy of Hotel Indonesia Kempinski

Where did we stay: Hotel Indonesia Kempinski
Tempat kami menginap: Hotel Indonesia Kempinski

Hotel Indonesia Kempinski is a luxurious 5-star hotel located right in the heart of Jakarta.
Hotel Indonesia Kempinski adalah hotel berbintang 5 yang terletak di tengah kota Jakarta.

Lobby - Hotel Indonesia Kempinski

Stepping inside the hotel you will be greeted with rich historical feelings meets modern extravagance. Inside their big lobby, you know you are entering a grand hotel. Big pillars are well polished with high ceiling gives a warm ambiance. Their lighting is also impeccable. Inside the hotel, it feels like you are already escaping from the hustle and bustle of Jakarta busy main streets.
Sejak melangkahkan kaki ke dalam hotel, aura lux dan modernnya terasa kental dan pengaruh sejarah latar belakang hotel ini bikin suasana semakin menarik. Masuk ke lobby hotel, pilar-pilar besarnya yang mengkilat semakin menciptakan suasana modern yang megah tapi juga hangat. Pencahayaan di lobby juga bagus banget. Di dalam hotel rasanya kamu udah ninggalin suasana hiruk-pikuknya Jakarta.

Lemon Water & Ice TeaA refreshing welcome awaits guests as they wait for check-in process through a well-displayed lemon water and ice tea stand. After a long drive to get there, it truly feels refreshing.
Pihak hotel menyediakan air lemon dingin juga es teh sebagai minuman selamat datang yang bisa kita ambil sendiri di lobby dekat meja resepsionis. Kalau habis bermacet-macet ria minum air lemon rasanya seger banget!

The check-in process was a breeze.
Proses check-in kami sangat cepat dan lancar, saya nggak perlu menunggu lama.

Hotel Indonesia Kempinski ReviewOur Room: Executive Grand Deluxe
Tipe Kamar: Executive Grand Deluxe

Room - Hotel Indonesia Kempinski

We stayed at the Executive Grand Deluxe Room with Bundaran HI (Hotel Indonesia roundabout) view. Bundaran HI is one of the most iconic landmarks of Jakarta. Officially named Welcome Monument, it was built in 1962 same year the hotel first opened.
Kami menginap di kamar Executive Grand Deluxe dengan pemandangan ke Bundaran HI. Bundaran HI sendiri adalah salah satu icon paling terkenal di Jakarta yang nama resminya sebenarnya Monumen Selamat Datang. Bundaran HI dibangun di tahun 1962, tahun yang sama dengan diresmikannya Hotel Indonesia.

View from our room

The bedroom is rich with luxurious touches while keeping the relaxing atmosphere. There’s a bag of lego as a gift for my son on the table right next to welcome card from the PR Director with a handwritten message to wish him a Happy Birthday. Thank you, Ibu Rebecca Leppard! I always love personal touches from hotels as it truly makes your stay, even more memorable.
Interior kamar terasa mewah banget tapi tetap santai. Karena tahu saya check in dengan anak, pihak hotel menyiapkan mainan selamat datang loh untuk anak saya berupa lego di dalam tas. Ada juga kartu ucapan selamat datang yang ditandatangani oleh Ibu Rebecca Leppard, PR Director Hotel Indonesia Kempinski. Saya selalu suka dengan apapun bentuk personal touch kalau saya menginap di hotel karena menurut saya personal touch itu akan jadi kenangan tak terlupakan.

The Guest Relation Officers plus Ibu Rebecca actually gave him a surprise. They came with a small chocolate cake – that my son ate voraciously – sang him Happy Birthday as he opened the door and his face blushed. Thank you to Hotel Indonesia Kempinski team for making my son feels like a medium sized VIP guest.
Staff Guest Relation beserta Ibu Rebecca ternyata sudah menyiapkan kejutan kecil buat anak saya ternyata. Mereka datang dengan kue coklat beserta satu lilin sambil menyanyi Happy Birthday. Anak saya mukanya sampai mesem-mesem malu waktu dia buka pintu. Terima kasih banyak untuk team Kempinski yang sudah bikin anak saya merasa diperlakukan sebagai tamu istimewa.

Surprise Birthday Cake

Happy Birthday!

The bathroom…I couldn’t get enough of the bathroom! It is truly state-of-the-art one that quickly became my boy’s favorite spot. I think he would be happy sleeping in there! Double vanity in the spacious bathroom is just gorgeous and spot free. The oversized bathtub has the best view with big windows facing Bundaran HI. The toilet…impressive! Ibu Rebecca mentioned that the toilet has received a lot of praises online and I’m not surprised. The techy toilet is pretty awesome being automatic and all.
Kamar mandi di kamar kami keren banget loh! Sangking modern-nya anak saya nggak berhenti bolak-balik ke kamar mandi. Dia betah banget main di dalam kamar mandi, mungkin kalau saya ijinin dia mau-mau aja tidur di sana. Bak mandi super besar letaknya disamping dua jendela kaca yang menghadap ke Bundaran HI bikin acara berendam makin asyik. Toiletnya yang paling menarik perhatian malah menurut Ibu Rebecca, toilet mereka banyak disebut-sebut dalam review online. Toiletnya emang keren banget jadi wajar kalau jadi pusat omongan yah.

Luxurious Bathroom

Bathroom

Toilet that mesmerized my son

A sleek 50-inch flat screen TV with USB connections and in-room entertainment are well placed in the room. Internet connection was reliable in the room also in and around the whole hotel. Espresso machine was also available.
Kamar juga dilengkapi dengan TV flat screen ukuran 50 inch dengan koneksi USB dan pilihan hiburan. Fasilitas internet juga cepat dan lancar di dalam kamar maupun disekitar hotel. Ada mesin kopi khusus espresso juga di dalam kamar.

They surprised us yet again by providing an extra bed, even though prior to checking in I had told the staff through email that I will not be needing one since it will be just the two of us. But they went above and beyond to assure we have a pleasant stay. Big kudos to Hotel Indonesia Kempinski! I loved my big plush comfortable bed. After such a busy week, I recharged myself just from sleeping in and the thick curtains blocked the bright light in the morning. We were informed that the Sunday morning activities outside of the hotel during Jakarta’s car-free day may disturb our sleep so the hotel has graciously provided earplugs inside the drawers of their bedside tables. It didn’t bother me at all – did I mentioned, I was exhausted?
Pihak hotel masih punya surprised ternyata dengan menyediakan extra bed yang ditata rapih di sebelah tempat tidur utama. Padahal sebelumnya waktu proses reservasi saya sudah bilang bahwa kami tidak perlu extra bed karena yang menginap hanya kami berdua. Tapi ternyata pihak hotel ingin memastikan pengalaman kami menginap di sana berkesan.Tempat tidur utama di kamar sungguh empuk dan nyaman. Setelah seminggu yang luar biasa sibuk, tidur di tempat tidur yang nyaman bikin energy saya berasa direcharge. Sengaja saya tidur lebih lama dan horden tebal di jendela sanggup menahan sinar matahari pagi untuk masuk. Sebelumnya pihak hotel juga sudah menginformasikan mengenai Car Free Day yang pasti bakalan rame banget di hari Minggu pagi. Mereka malah sampai menyediakan ear plugs di laci dua meja sebelah tempat tidur loh. Suara keramaian car free day ternyata nggak membangunkan saya, saya udah bilang saya kecapean kan?

Executive Lounge

The room gave us complimentary entry to the Ganesha Executive Lounge on floor 7 which offers breakfast, high tea with a selection of canapés and sandwiches from 2:00 PM to 5:00 PM. Pre-dinner cocktail and snacks are served from 6:00 PM to 9:00 PM. The room also offers many other privileges that you can enjoy at Hotel Indonesia Kempinski.
Karena menginap di tipe kamar ini, kami bisa masuk ke Ganesha Executive Lounge di lantai 7 yang menawarkan sarapan, high tea dengan pilihan canapés dan sandwich dari jam 2 siang sampai jam 5 sore. Cocktails dan snack juga disediakan mulai dari jam 6 sampai jam 9. Menginap di kamar executive grand deluxe juga memberikan penawaran istimewa lainnya untuk tamu-tamu yang ingin menikmat Hotel Indonesia Kempinski.

Breakfast:

Breakfast at Signatures RestaurantWe had breakfast at their Signatures restaurant located in the hotel lobby. It has a warm and welcoming ambiance. Oversized photos of Indonesia’s first President graces the walls. Big windows provide plenty of natural lights that bathed the sitting areas.
Kami sarapan di Restauran Signatures yang berlokasi di lobby hotel. Suasana di restaurant terasa sangat hangat dan bersahabat. Terdapat beberapa foto Presiden Pertama Indonesia berukuran besar yang dipajang. Jendela-jendela besar memberikan cahaya matahari yang menerangi sitting areas.

Their breakfast selections are rich and delicious. From traditional Indonesian (must try their savory and legendary Bubur Ayam HI), Asian, International, and European bakery options. You have a wide range of food to indulge on.
Pilihan sarapannya juga bervariasi dan enak banget. Mulai dari makanan tradisional Indonesia (wajib hukumnya untuk nyobain Bubur Ayam HI-nya yang legendaris), makanan Asia, International dan Eropa. Pilihannya banyak banget sampai bingung mau makan apa.

Breakfast Selections

For healthy conscious guests, Hotel Indonesia Kempinski provides great ranges of wholesome options. From fresh fruits, juices, smoothies, cold press juice shots, different types of mueslis to choose from, yogurts, down to organic cashew butter. You will not be disappointed and they will cater to your needs.
Untuk tamu yang hidup sehat, Hotel Indonesia Kempinski menyediakan banyak pilihan yang sehat. Buah-buah segar, jus, smoothies, cold press juice shots, beragam muesli, yogurt, sampai selai kacang mete organic. Kamu nggak bakalan kecewa deh pokoknya.

We truly enjoyed a hearty breakfast before we ventured to the pool.
Kami benar-benar menikmati sarapan lezat sebelum berenang.

The Swimming Pool:

Swimming Pool

Located on the roof of the 17th floor, it was an ideal size swimming pool. Not too big and not too small. It’s just right for a family. Little children can swim in the shallow part while parents can kick back and relax.
Berlokasi di atap lantai 17, kolam renang hotel ini ukurannya ideal. Tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil. Cocok untuk keluarga pokoknya. Anak-anak bebas berenang di bagian yang dangkal dan orang tua bisa bersantai di pinggir kolam.

They did a fine job at creating an oasis in the city, the green lush roof garden is beautifully kept.
Taman di roof top ini bagus banget loh. Asri dan hijau. Seneng banget ngeliat yang hijau dan seger begini di Jakarta.

The staffs are all very genuinely friendly and warm. They show what true hoteliers are like…providing great services from the heart and make everyone they met feels truly welcome.
Saya yakin semua staff hotel adalah hotelier sejati yang memberikan pelayanan dari hati dan sukses membuat tamu merasa disambut hangat. Semua staff sangat ramah, hangat dan baik.

Review from my Medium Sized VIP:
Review dari VIP berukuran medium:

Favorite parts:
Bagian favorite:

– Everything! (semuanya!)
– The toilet – it moves on it’s own (toiletnya – bisa gerak sendiri)
– The big giant tub (bath tub yang gede banget)
– My comfy extra bed (extra bed yang nyaman)
– Bacon! All the food is delicious (Bacon! Semua makanannya enak)
– The swimming pool is so clear (Kolam renang yang jernih)

My son fell in love with Hotel Indonesia Kempinski that he didn’t want to leave and said “Mommy, next time we stay in a hotel can we stay in Kempinski again?”
We sure will and I can’t wait to return one day soon. With these great kinds of service, we will definitely stay again.
Anak saya jatuh cinta berat sama hotel ini sampai nggak mau pulang dan setelah saya bujuk-bujuk pun tetap minta balik. Sampai nanya “Mommy, nanti kalau kita nginap di hotel lagi boleh nggak nginap di Kempinski lagi?” Dengan pelayanan sangat memuaskan ini, pastinya kita bakalan balik lagi.

Thank you Hotel Indonesia Kempinski!
Terima kasih Hotel Indonesia Kempinski!

Hotel Indonesia Kempinski

Hotel Indonesia Kempinski
Jl. MH Thamrin 1, 10310 Jakarta
+62 21 2358 3800

 

Comments

comments

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future blog posts deliver straight to your inbox. Don’t forget to Vote for me at Top Mommy Blogs Komentar dengan Bahasa Indonesia juga boleh loh jangan malu-malu ya.

13 Comments on [Review] Luxurious Staycation at Hotel Indonesia Kempinski

  1. Sandrine - SanWa Journeys
    December 17, 2015 at 5:06 pm (1 year ago)

    Saya teringat pernah sekali masuk kesana mengunjungi seorang saudara yang menginap. Walau tidak lama, tapi entah mengapa terasa nyaman dan tidak bising padahal kamar persis menghadap bundaran HI yang ramai.
    Saya hanya pernah mencicipi lunch disana, dan ya ampun itu rasa enaknya tidak pernah lepas dari benak dan lidah saya sampai sekarang.
    Namun saya penasaran, itu toilet yang bergerak sendiri seperti apa?

    Reply
  2. Alli
    December 17, 2015 at 6:41 pm (1 year ago)

    What a beautiful hotel! I love the Christmas tree, all the food looks delicious and that bathroom – looks like a high-end spa! I would love to stay there!!
    Alli recently posted..Festive Razzleberry PieMy Profile

    Reply
  3. fanny fristhika nila
    December 17, 2015 at 9:09 pm (1 year ago)

    OMG !!!! Kayaknya aku perlu sesekali staycation di sana ^o^… Suka deh mba liat kamar dan fasilitasnya ;).. ga cukup kali ya nginep cuma semalam :D..

    Reply
  4. Heather Pfingsten
    December 17, 2015 at 10:09 pm (1 year ago)

    I’m not what I would call “well-traveled” but I loved to live vicariously through my friends that are. It’s cool to take a looksee in on another country and it is beautiful. The hotel… WOW, completely WOW. Everything is so beautiful and I love the extra touch they added for a special birthday. The bathroom…. I’m not sure I would have ever been able to return to the little box I call home after this. So beautiful. Thank you for sharing with us.

    Reply
  5. Terri Beavers
    December 18, 2015 at 1:06 am (1 year ago)

    Everything looks so elegant and beautiful. I love all of your photos because I really get a feel of how wonderful your stay was.

    Reply
  6. Miles L.
    December 18, 2015 at 9:46 am (1 year ago)

    Wow! This place looks awesome. Now, I know where to stay if ever I go to Indonesia.

    Reply
  7. Ickle Pickle
    December 18, 2015 at 9:29 pm (1 year ago)

    Oh Wow! This hotel looks absolutely incredible – I love your review, great photos. Kaz x

    Reply
  8. Noe
    December 21, 2015 at 2:03 pm (1 year ago)

    Ajakin akuu siih nginep disini. Hoho… Pernah masuk kempinski pas ada launching gadget. Mewah bgt, makanan n yaaaa enaaaaaaaaak. Hihi

    Reply
  9. Nancy @ Whispered Inspirations
    December 22, 2015 at 1:22 am (1 year ago)

    What a beautiful property. I will have to check them out if I am ever in that part of the world. Great review.

    Reply
  10. opi
    January 11, 2016 at 9:34 am (1 year ago)

    i loooove Signature! My 1st faves for hotel buffet lunch. jadi pengen lagi deh =)).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge