Single Mommyhood

  • Support Quote - Maya Angelou

    Single Moms Indonesia – More Than Support Group

    When I created the Single Moms Indonesia group, I didn’t realize how big of an impact having such group will be in my life. Until the day one of closest friends, Mia posted a link to the group sharing short news coverage of that moment where we first met. During The Single Moms book launch […] Read more…

  • My Wish For You

    My Wish For You

    Writing the hard stuff is never easy… Yet I know well enough by now that my writing always help me heal, published or not. So I went through my drafts and read all the writings I did that never make it into the realms of blogosphere. The rawness of them made me cry. I am […] Read more…

Fit & Healthy

  • WellnessWednesdayButton

    Wellness Wednesday 8: 10 Things I’m Grateful For

    Just like there is no sick leave from motherhood, there is also no sick leave for a broken heart. Sigh. I’ve been both and the first thing that got neglected? The blog of course, focusing on getting rid of this lingering cold, focusing on finding a new job, focusing on healing me while still being […] Read more…

  • WellnessWednesdayButton

    Wellness Wednesday 7: 5 Superfoods You Should Try Now!

    Rina gave you a little glimpse of our weekly conversations about Wellness Wednesday last week and it was hilarious because that’s so true. We are having so much fun creating, managing, and running Wellness Wednesday. Yes, we are both mothers so we juggle many things already and sometimes we take turns in having mini heart […] Read more…

Joyful Life

  • Happy Birthday Me

    Love Letter to Myself

    “Dear Maureen, You are 36 years old today! Yay! Happy Birthday to you!!! Let’s celebrate you for a moment. The real you. The woman that you were, the woman you are today and the woman you will be in the future. I know you were feeling somewhat sad when you realized February was coming to […] Read more…

  • I Mustache You A Question

    I Mustache You Some Questions

    Saw this fun bloggy prompt from Alison’s Writing Wishing blog and then saw it on Christine’s Love Life Surf. Looks like fun so here we go: I mustache you some questions, my edition: Four names that people call me, other than my real name: Mommy – or lately when he is in front of other […] Read more…

Blogging

  • Tips Blogging Untuk Pemula

    Tips Blogging Untuk Pemula

    Minggu lalu saya sudah ngebahas tips untuk konsisten ngeblog dan karena response-nya lumayan bagus minggu ini saya sambung lagi ya dengan topik yang berbeda. Tips Blogging Untuk Pemula #bloggerindonesia #belajarngeblog Click To Tweet Tips Blogging Untuk Pemula Blogger VS WordPress Keputusan pertama sebelum mulai blogging adalah menentukan platform yang akan kita pakai. Yang paling populer […] Read more…

  • Tips Konsisten Ngeblog | Scoops of Joy

    Tips Konsisten Ngeblog

    Ini postingan pertama yang pake Bahasa Indonesia di 2015. Setiap hari Jumat, Scoops of Joy bakalan rutin posting dalam Bahasa Indonesia. Topik pertama ini terinspirasi dari komentar Mbak Lia di postingan tentang schedule Scoops of Joy di tahun 2015. Terima kasih Mbak! “Keren mbak, sudah punya schedule-nya. aku kepengen bikin, cuma masih takut gak konsisten. […] Read more…

Bahasa Indonesia

  • My Wish For You

    Harapan Untuk Dia

    Menulis hal yang susah itu nggak pernah gampang. Tapi menulis itu selalu menyembuhkan walaupun tulisannya nggak di publish sekalipun. Membongkar-bongkar tulisan saya beberapa bulan terakhir ini dibagian ‘draft’ bikin saya nangis lagi. Pisces banget yah? Walaupun saya tahu saya nggak butuh ngejelasin ke siapa-siapa. Saya nggak perlu ngasih penjelasan apa yang bikin hati saya hancur […] Read more…

  • Hope

    Bukan Pilihan

    “Sudah waktunya potong rambut lagi…” rambutnya sudah mulai gondrong, saya membuat catatan dalam hati. “Kenapa Mommy?” Aduh, dia nanya apa? “Kenapa apa? Maaf tadi Mommy lagi mikir kamu udah harus potong rambut lagi.” “Kenapa Mommy harus kerja lagi?” Saya menarik napas panjang…dada rasanya berat. Tangan saya masih mengelus-ngelus rambut lebatnya. “Karena Mommy harus cari uang […] Read more…