Single Mommyhood

  • Inside

    On Being a Commuter

    Where to start? It’s week two of being back in the corporate world and I’ve hit the ground running since Monday as the girl I replaced left last Friday. For the first 4 days, I was working closely with her, learning the ropes so speak. The work itself is great, I’m starting to feel comfortable […] Read more…

  • Support Quote - Maya Angelou

    Single Moms Indonesia – More Than Support Group

    When I created the Single Moms Indonesia group, I didn’t realize how big of an impact having such group will be in my life. Until the day one of closest friends, Mia posted a link to the group sharing short news coverage of that moment where we first met. During The Single Moms book launch […] Read more…

Fit & Healthy

  • WellnessWednesdayButton

    Wellness Wednesday 12: Me Time

    Welcome to the 12th week of Wellness Wednesday, lovelies! I’m writing the draft of this post from work – at lunch break of course! Currently on day 3 in my new job so I’m still learning a lot of new things and trying to settle into my new routines. Prompt no 5 was what I […] Read more…

  • WellnessWednesdayButton

    Wellness Wednesday 11: Weekend Well Spent

    Welcome to Wellness Wednesday, lovelies! I have big news to share with all of you. I will start a new job starting Monday. Yes, I am returning to the corporate world and I am excited about this job. Where will it be? Here in Jakarta. I will not talk too much about the details on […] Read more…

Joyful Life

  • Friday Reflections

    Friday Reflections: 5 Things I’m Grateful For This Week

    I have been meaning to join Janine and Mackenzie for their brand new linky party called Friday Reflections since they first started but life has been absolutely crazy busy lately on my end that the first thing that fell through is blogging… So here goes, ladies! 5 Things I’m Grateful For This Week 1. A new […] Read more…

  • Happy Birthday Me

    Love Letter to Myself

    “Dear Maureen, You are 36 years old today! Yay! Happy Birthday to you!!! Let’s celebrate you for a moment. The real you. The woman that you were, the woman you are today and the woman you will be in the future. I know you were feeling somewhat sad when you realized February was coming to […] Read more…

Blogging

  • Tips Blogging Untuk Pemula

    Tips Blogging Untuk Pemula

    Minggu lalu saya sudah ngebahas tips untuk konsisten ngeblog dan karena response-nya lumayan bagus minggu ini saya sambung lagi ya dengan topik yang berbeda. Tips Blogging Untuk Pemula #bloggerindonesia #belajarngeblog Click To Tweet Tips Blogging Untuk Pemula Blogger VS WordPress Keputusan pertama sebelum mulai blogging adalah menentukan platform yang akan kita pakai. Yang paling populer […] Read more…

  • Tips Konsisten Ngeblog | Scoops of Joy

    Tips Konsisten Ngeblog

    Ini postingan pertama yang pake Bahasa Indonesia di 2015. Setiap hari Jumat, Scoops of Joy bakalan rutin posting dalam Bahasa Indonesia. Topik pertama ini terinspirasi dari komentar Mbak Lia di postingan tentang schedule Scoops of Joy di tahun 2015. Terima kasih Mbak! “Keren mbak, sudah punya schedule-nya. aku kepengen bikin, cuma masih takut gak konsisten. […] Read more…

Bahasa Indonesia

  • My Wish For You

    Harapan Untuk Dia

    Menulis hal yang susah itu nggak pernah gampang. Tapi menulis itu selalu menyembuhkan walaupun tulisannya nggak di publish sekalipun. Membongkar-bongkar tulisan saya beberapa bulan terakhir ini dibagian ‘draft’ bikin saya nangis lagi. Pisces banget yah? Walaupun saya tahu saya nggak butuh ngejelasin ke siapa-siapa. Saya nggak perlu ngasih penjelasan apa yang bikin hati saya hancur […] Read more…

  • Hope

    Bukan Pilihan

    “Sudah waktunya potong rambut lagi…” rambutnya sudah mulai gondrong, saya membuat catatan dalam hati. “Kenapa Mommy?” Aduh, dia nanya apa? “Kenapa apa? Maaf tadi Mommy lagi mikir kamu udah harus potong rambut lagi.” “Kenapa Mommy harus kerja lagi?” Saya menarik napas panjang…dada rasanya berat. Tangan saya masih mengelus-ngelus rambut lebatnya. “Karena Mommy harus cari uang […] Read more…