Single Mommyhood

  • trust and follow our instincts (1)

    Kembali Menjadi Ibu Pekerja

    Sudah lama nggak nulis dengan Bahasa Indonesia di hari Jumat. Sibuk ngapain aja sih sampe ngeblog aja keteteran? Sibuk kerja… Kembali Menjadi Ibu Pekerja alias Full time working mom Sudah dua bulan lebih sedikit sejak saya resmi balik lagi kerja kantoran. Kembali ke dunia kerja. Setelah tulisan saya terakhir mengenai gimana rasanya memutuskan untuk balik kerja full time, […] Read more…

  • Lose the Cape

    Book Review: Lose The Cape

    In over 8 year of motherhood, I still don’t have it all under control. I still lose my shit at times – well, ok a lot of times! Excuse my French. My boy was born a premie at 35 weeks if you are new around here. From the panic of having a premature baby from […] Read more…

Fit & Healthy

  • WellnessWednesdayButton

    What Herniated Discs Taught Me

    This year marks the third year since I’ve been first diagnosed with Herniated Discs or what most Indonesian calls it as pinched nerves. For nearly three years I have been living and trying to manage this pain. Since I’ve been working again, flare ups also happening more often. My flare up is not pretty as […] Read more…

  • WellnessWednesdayButton

    Wellness Wednesday 16: Taking Care of Me

    Hi lovies, I’m sorry I missed out on last week’s Wellness Wednesday yet again. Luckily Rina is super awesome for keeping the ball running while I’m having a hard time juggling my new routines. It’s nearly a month since I return to the corporate world. I wrote about it before, a glimpse of what my daily […] Read more…

Joyful Life

  • Friday Reflections

    Friday Reflections: 5 Things I’m Grateful For This Week

    I have been meaning to join Janine and Mackenzie for their brand new linky party called Friday Reflections since they first started but life has been absolutely crazy busy lately on my end that the first thing that fell through is blogging… So here goes, ladies! 5 Things I’m Grateful For This Week 1. A new […] Read more…

  • Happy Birthday Me

    Love Letter to Myself

    “Dear Maureen, You are 36 years old today! Yay! Happy Birthday to you!!! Let’s celebrate you for a moment. The real you. The woman that you were, the woman you are today and the woman you will be in the future. I know you were feeling somewhat sad when you realized February was coming to […] Read more…

Blogging

  • Tips Blogging Untuk Pemula

    Tips Blogging Untuk Pemula

    Minggu lalu saya sudah ngebahas tips untuk konsisten ngeblog dan karena response-nya lumayan bagus minggu ini saya sambung lagi ya dengan topik yang berbeda. Tips Blogging Untuk Pemula #bloggerindonesia #belajarngeblog Click To Tweet Tips Blogging Untuk Pemula Blogger VS WordPress Keputusan pertama sebelum mulai blogging adalah menentukan platform yang akan kita pakai. Yang paling populer […] Read more…

  • Tips Konsisten Ngeblog | Scoops of Joy

    Tips Konsisten Ngeblog

    Ini postingan pertama yang pake Bahasa Indonesia di 2015. Setiap hari Jumat, Scoops of Joy bakalan rutin posting dalam Bahasa Indonesia. Topik pertama ini terinspirasi dari komentar Mbak Lia di postingan tentang schedule Scoops of Joy di tahun 2015. Terima kasih Mbak! “Keren mbak, sudah punya schedule-nya. aku kepengen bikin, cuma masih takut gak konsisten. […] Read more…

Bahasa Indonesia

  • trust and follow our instincts (1)

    Kembali Menjadi Ibu Pekerja

    Sudah lama nggak nulis dengan Bahasa Indonesia di hari Jumat. Sibuk ngapain aja sih sampe ngeblog aja keteteran? Sibuk kerja… Kembali Menjadi Ibu Pekerja alias Full time working mom Sudah dua bulan lebih sedikit sejak saya resmi balik lagi kerja kantoran. Kembali ke dunia kerja. Setelah tulisan saya terakhir mengenai gimana rasanya memutuskan untuk balik kerja full time, […] Read more…

  • My Wish For You

    Harapan Untuk Dia

    Menulis hal yang susah itu nggak pernah gampang. Tapi menulis itu selalu menyembuhkan walaupun tulisannya nggak di publish sekalipun. Membongkar-bongkar tulisan saya beberapa bulan terakhir ini dibagian ‘draft’ bikin saya nangis lagi. Pisces banget yah? Walaupun saya tahu saya nggak butuh ngejelasin ke siapa-siapa. Saya nggak perlu ngasih penjelasan apa yang bikin hati saya hancur […] Read more…